Server capaciteit

Category : Uncategorized

Op dit moment ondervinden we vanuit de server in Duitsland capaciteitsproblemen waardoor het importeren van de live data niet verloopt zoals deze zou moeten.

De import data vanuit skandinavie die we als backup hebben draaien op de full-page detector ondervind hiervan gelukkig geen problemen.

De Domoticz script zal helaas hierdoor niet functioneren totdat dit opgelost is.


Kijkje achter de schermen

Category : Blitzortung , Hardware

Vanaf nu is het mogelijk om live mee te kijken met de onweerdetector die middels de tracker software gekoppeld is aan het Europees Blitzortung netwerk.

Op de pagina is onderanderen een scoopweergave te zien van de 2 antennes weermee kan worden bepaald wat de richting is van een inslag die in combinatie met de GPS tijd deze informatie gaat vergelijken met andere stations van het netwerk.

Er kan door de gevoeligeheid van het systeem interventie (foutieve inslagen) worden gedetecteerd afkomstig van bijvoorbeeld verlichting en andere elektrische componenten.

Deze worden door het systeem zelf er uit gefilterd, dus niet alles wat je op deze pagina voorbij ziet komen zal worden gebruikt.

Live onweerdetector


Domoticz script

Category : Domotica , Script

Woningen zijn door de jaren heer steeds veiliger geworden met betrekking tot bliksem inslagen.
Kunnen er nog tal van situaties bedacht worden waarbij je een apparaat wilt laten schakelen bij dreigende onweer.
Daarom is er voor het Domoticz home automation pakket een script gemaakt en door de loop van de tijd verbeterd die gebruik maakt van gefilterde informatie.

De script is te vinden op Github.

Aandachtspunt het systeem geeft geen garantie voor de juistheid, actualiteit, kwaliteit en nauwkeurigheid van de informatie die geïmporteerd word met deze script.


Nieuwe website

Category : Website

Onweeractueel.nl krijgt momenteel een totaal nieuwe make over.

De aankomende periode zal de onweer radar worden omgezet naar een beveiligde https waarnaar de oude omgeving zal komen te vervallen.